KRIG -
Hvem kan Skilles fra Fjenden Sin

 
Titel:
Format:
Spillelængde:
Premiere:
Instruktør/komponist:
Dramaturgi:
Tonemestre:
KRIG - Hvem kan skilles fra Fjenden Sin
BluRay - Dolby 5.1 Surround Sound
65 min.
Marts, 2021
Morten Svenstrup
Yrsa Wedel
Anne Gry Kristensen og Peter Albrechtsen
 

 
For mere information, skriv til Mortensvenstrup@gmail.com

KRIG - Hvem kan Skilles fra Fjenden Sin er en ambitiøs fortælling om de store konsekvenser, det har for danske soldater, at have været udsendt i krig. Publikum er vidne til et værk, der kommer helt ind under huden på to veteraner, for hvem det at komme hjem til Danmark, har været en mindst lige så stor udfording, som selve udsendelsen.

Fortællingen beretter om den svære overgang mellem verdener, om hvor svært det er at ryste krigen af sig, og om den lange og seje vej tilbage til en normal hverdag. Hvad gør man, når man pludselig ikke kan køre på arbejde, fordi man ikke kan få vejret af angst? Eller når krigen kører så tungt på repeat i underbevidstheden, at man har svært ved at skelne virkelighed og drømme? Den ene veteran har trods massiv angst svært ved at række ud efter hjælp. Den anden leder febrilsk efter hjælp, men ender som kastebold i en labyrint af offentlige instanser, som ikke formår at hjælpe.

Værket stiller grundlæggende spørgsmål ved, hvordan vi håndterer konflikt i vores samfund, hvordan vi behandler de mennesker, som har været udsendt i krig, og appellerer til, at vi som samfund forholder os til de vigtige historier, vores hjemvendte soldater har at fortælle.

Instruktør og komponist Morten Svenstrup bruger værktøjer fra sin baggrund i musik, dokumentarfilm og kropspsykoterapi til at skabe en rørende og intens dokumentarisk fortælling. Med sig har han et hold af nogle af vores allerdygtigste filmhåndværkere herhjemme.

Værket er kun baseret på lyd, men præsenteres i filmiske rammer i mørklagt biografsal. At lytte er centralt. Biografrummet er valgt for at skabe en filmisk og omsluttende lytteoplevelse.

Værket er gjort muligt ved hjælp af støtte fra: